Blagdan Sv. Ambrozija i prigodne radionice

Pčelari pčelarske udruge Čmalico iz Bednje prigodno su se uključili u obilježavanje proslave blagdana Sv. Ambrozija – zaštitnika pčela i pčelara. S obzirom da je Sveti Ambrozije i zaštitnik učenika i studenta nije bilo boljeg načina nego blagdan provesti u druženju s našim najmlađima.

Tako su održane prigodne radionice sa temama pčela, meda i zaštite okoliša u Osnovnoj školi Ivana Rangera u Kamenici i Područnoj školi u Žarovnici, te Osnovnoj školi Franje Serta u Bednji s kojima Pčelarska udruga Čmalico tradicionalno jako dobro surađuje.

Radionicama su bili prisutni učenici nižih razreda, a uz velik broj zanimljivosti o pčalama i medu, djecu su pokazani neki elementi košinica i pčelarskog alata koji je kod njih izazvao vrlo veliko zanimanje.

Djeca su s velikim zanimanjem pratila izlaganje činjenica te su se vrlo aktivno uključivali u razgovor o obrađivanim temama. Veliko zadovoljstvo je bilo vidjeti da djeci prvu pomisao na pčele ne predstavlja strah od uboda nego pomisao na fini i slasni med.

Aktivnost su pohvalili prisutne ravnateljice i učitelji koji su bili prisutni, a dječje veselje i smjeh bili su najbolja ocjena uspjeha ovakvog načina druženja sa najmlađima.

Djeca su obećala i ove godine napraviti svoje radove na temu pčela i meda koje će biti objavljeni u zbirci zajedničkih radova.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider