Blagdan Svetog Ambrozija -zaštitnika pčela

07.12. slavi se blagdan Svetog Ambrozija, zaštitnika pčela, pčelara i proizvođača voska. Na prigodan način proslavili su ga i pčelari Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje.

Sve je počelo okupljanjem i radnim dijelom tijekom kojega je napravljeno ažuriranja pčelinjih zajednica. Svim članovima podijeljeni su zidni kalendari udruge, a nakon toga pčelari su u mjesecu darivanja donirali med koji će biti uručen župnim Caritasima.

U središnjem dijelu proslave pčelari su prisustvovali misnom slavlju povodom blagdana Svetog Ambrozija s nakanom za sve žive i pokojne pčelare koju je u crkvi Uzvišenja Blažene Djevice Marije u Bednji predvodio velečasni Neven Blažon, ujedno i sam član udruge.

Nakon zajedničkog slikanja druženje se nastavilo uz domjenak u opuštenoj atmosferi podruma župnog dvora u Bednji.

previous arrownext arrow
Slider

Dragi pčelari pčelarske udruge Čmalico iz Bednje i svi ostali zaljubljenici u pčele i prirodu, sa zadovoljstvom Vas možemo informirati da 07.12.2019. u povodu blagdana Svetog Ambrozija, zaštitnika pčelara, puštamo u rad web stranicu naše udruge.

Na našoj web stranici objavljivati ćemo sve bitne informacije za članove udruge kao i izvještavati o svim aktivnostima u kojima će naša udruga sudjelovati.

S obzirom da je portal na samom početku pozivamo sve zainteresirane da nam se jave sa idejama što bi sve web stranica mogla sadržavati. Također pozivamo sve članove da se aktivno uključe u kreiranje sadržaja – od različitih izvještaja, različitih naših zapažanja i razmišljanja pa do nekih stručnih tekstova koje bismo mogli objaviti uz prethodnu suglasnost njihovih autora i naravno fotografija naših ljubimica, naših uređenih pčelinjaka i rascvjetanog Hrvatskog Zagorja.

Nakon instalacije vaga, na portalu ćemo objavljivati podatke o medenju tijekom pašnog perioda na različitim lokacijama koje pokriva naša udruga.

Web stranica plod je ideje nas pčelara i svesrdne pomoći i sponzorstva poduzeća Cratis d.o.o. iz Varaždinskih toplica, odnosno Matije i Domagoja za koje se nadamo da će se zaljubiti u pčelarstvo 🙂

Slider