Redovna izborna skupština 2022.

20.02.2022. održana je redovna izborna skupština Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje u restoranu Ivančica u Lepoglavi.

Uvodnom riječju i pozdravljanjem gostiju i sudionika skupštinu je otvorio Danijel Godinić – predsjednik udruge. Nakon utvrđivanja kvoruma i izglasavanja dnevnog reda skupština je započela sa radom.

Izvješće o radu i financijsko izvješće podnio je predsjednik udruge. Nakon njega, izvješće o radu i nalazima Nadzornog odbora podnio je Mladen Kušenić – predsjednik Nadzornog odbora. Plan rada za 2023. godinu također je predstavio Danijel Godinić – predsjednik udruge. Utvrđeno je da je udruga ostvarila sve planirane aktivnosti i više od toga tijekom 2021. godine unatoč poteškoćama u radu uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom. Nikakvih neprailnosti u radu udruge i trošenju sredstava nije bilo.

U nastavku se prišlo kandidaturi i izboru novih članova tijela Udruge za sljedeće četverogodišnje razdoblje. Nakon provedenih izbora u tijela udruge izabrani su:

  • Predsjednik udruge – Danijel Godinić koji je funkciju predsjednika obnašao i u prethodnom mandatu
  • Dopredsjednik udruge – Mihalj Car
  • Upravni odbor – Danijel Godinić predsjednik, Mihalj Car, Milan Vukovski, Zlatko Barbir i Goran Đurđević
  • Nadzorni odbor – Mladen Kušenić predsjednik, Ratko Jakopović i Zdravko Vedak
  • Blagajnica – Štefica Ferek
  • Predstavnici udruge u skupštini HPS-a – Danijel Godinić, Mihalj Car, Milan Vukovski, Zlatko Barbir i Mladen Kušenić

Prisutnima su se potom obratili gosti, Marjan Škvarić, gradonačelnik Grada Lepoglave koji je istaknuo dobru suradnju Grada Lepoglave i udruge te izrazio spremnost za pomoć pčelarima da se pčelarstvo digne ne jednu višu razinu kroz potporu u različitim projektima. Mario Klapša, načelnik općine Maruševec naročito je pohvali programe rada s najmlađima kroz koje udruga propagira i popularizira zdravu prehranu i zaštitu okoliša. Ljudvek Cikač, predsjednik županijske organizacije UHVDDR istaknuvši jako dobru suradnju između braniteljske i pčelarske udruge što ne čudi s obzirom na činjenicu da je veliki broj članova jedne udruge i članovi druge udruge.

Potom su se prisutnima obratili predstavnici susjednih pčelarskih udruga Medarica iz Novog Marofa i Pčelarske udruge iz Jesenja. Oni su istaknuli dobru međusobnu suradnju i zadovoljstvo jedinstvenim stavom udruga s područja županije u nastojanju da se postignu pozitivni pomaci u razvoju pčelarstva. Martin Gašparević, novi član odbora Hrvatskog pčelarskog saveza za pčelarske udruge s područja Varaždinske županije predstavio j smjernice za koje će se zauzimati u svojem trenutnom mandatu. Neki od njih su uspostava poticaja po košnici i pristupačnija nabava nacionalne staklenke za med.

Naročito emotivno obraćanje gostima bilo je Mirka Bistrovića – bivšeg načelnika općine Bednja i jednog od inicijatora i osnivača udruge koje je sa puno topline i ljubavi govorio o pčelarstvu i pčelama. Naglasio je da bez pčela i pčelarstva kao grane poljoprivrede koja ne bi bilo niti drugih poljoprivrednih proizvoda. Za većinu njih su zaslužne upravo pčele koje oprašuju jako veliki broj poljoprivrednih kultura.

Skupština se nastavila uz domjenak i ugodno druženje članova udruge i njihovih gostiju.

DSC_1016
DSC_1011
DSC_1014
DSC_1018
DSC_1019
DSC_1021
DSC_1022
DSC_1024
DSC_1026
DSC_1029
DSC_1032
DSC_1033
DSC_1036
DSC_1038
DSC_1040
DSC_1041
DSC_1044
DSC_1045
DSC_1050
DSC_1051
previous arrow
next arrow