Šampion izložbe – med mladog pčelara PU Čmalico – Tina Kušenića

13.10 . 2024. održano je svečano proglašenje rezultata 16. organoleptičkog ocjenjivanja meda s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji pčelarske udruge ‘Cornacum’ iz Vukovara. Bila je to još jednom prilika za veliko slavlje, kako Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje tako i njezinih članova. Po drugi puta u posljednjih nekoliko godina med s područja Bednje proglašen je šampionom izložbe.

Ovaj puta tu prestižnu nagradu osvoji je mladi pčelar Tin Kušenić iz Prebukovja sa svojim medom od kestena koji je nabolje ocijenjeni med u kategoriji meda od kestena i proglašen je šampionom izložbe.

Svi ostali medovi koji su poslani na ocjenjivanje pokazali su izvrsnu kvalitetu i ocijenjeni su zlatnim i srebrnim medaljama.

Za kestenov med osim Tina Kušenića koji je bio najbolje ocijenjen med, zlatno odličje primili su Milan Vukovski, Blaženka Mavrek, Goran Đurđević i Kristijan Kolarić. Srebrne medalje za kestenov med osvojili su Marijan Vusić, Kaznionica u Lepoglavi i Mihalj Car.

U kategoriji cvjetnih medova zlatno odličje osvojio je med Milana Vukovskog, Blaženke Mavrek, Kristijana Kolarića i Marijana Vusića, a srebrnu medalju osvojio je cvjetni med Danijela Godinića.

Med koji se tradicionalno proizvodi na našem području je bagremov med. Osvojena priznanja dovoljno govore o njegovoj kvaliteti. Tako je medalju zlatnog obilježja osvojio med Zlatka Barbira, Marijana Vusića, Gorana Đurđevića i Kaznionice u Lepoglavi, a srebrnog obilježja Blaženke Mavrek, Milana Vukovskog, Kristijana Kolarića, Danijela Godinića, Danice Kapustić i Dragutna Sajka.

Na ocjenjivanje je poslan i livadni med Kristijana Kolarića koji je osvojio zlatnu medalju.

Navedena priznanja i osvojene medalje veliki su pokazatelj kvalitete rada pčelara Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje i kvalitete njihovih proizvoda.

Pčelari PU Čmalico šalju svoje medove na ocjenjivanja i na druge izložbe, gdje se osvajaju isto odličja najvećeg sjaja.

Čestitke svim nagrađenim pčelarima, a naročito našem Tinu, uz želju da navedene nagradu budu poticaj da i dalje nastave sa tako kvalitetnim radom i ljubavlju prema pčelama i prirodi.

Vukovar 5
oglas cornacum 2018 copy
Vukovar 3
Vukovar 4
Vukovar 2
Vukovar 1
previous arrow
next arrow