Donacije meda i suradnja sa školama

Prilikom ažuriranja pčelinjih zajednica pčelari su mogli donirati med za potrebe šire zajednice na području kojem djeluje PU Čmalico. Na taj način je prikupljeno ukupno 40-tak staklenki meda.

Prijašnjih godina med je bio darovan Caritasovom domu u Ivancu, a ove godine je podijeljen školama s područja djelovanja udruge.

Tako je med doniran Osnovnoj školi Franje Serta iz Bednje i područnoj školi Vrbno, Osnovnoj školi dr. Ante Starčevića iz Lepoglave, Osnovnoj školi Ivana Rangera iz Kamenice, Područnoj školi u Cvetlinu i Osnovnoj školi Andrije Kačića Miošića iz Donje Voće. Prikupljeni med je podijeljen proporcionalno broju djece koja pohađaju pojedinu školu, a biti će iskorišten za potrebe školske kuhinje.

S obzirom na ograničene količine prikupljenog meda nismo mogli posjetiti sve škole s našeg područja o čemu će se voditi računa prilikom sljedećih podjela.

U školama su pčelari vrlo srdačno prihvaćeni, a osoblje škola i djeca su vrlo lijepo reagirali na donacije. S obzirom na činjenicu da se je 07.12.2022. slavio blagdan Svetog Ambrozija i obilježen tzv. Medni dan u organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza, djeca prvih razreda su dobila prigodne poklone.

Neke škole odlikuju se tradicionalno dobrom suradnjom sa PU Čmalico te u naglašavaju važnost očuvanja prirode i oprašivača pa blagdan Sv. Ambrozija (07.12) i Svjetski dan pčela (20.05) redovito posvećuju pčelama. Jedna od takvih je i Osnovna škola Ivana Rangera iz Kamenica u kojoj smo zatekli prekrasno uređen pano s dječjim radovima na temu pčela čiju, fotografiju možete vidjeti u nastavku.

Medni dan – 11
Medni dan – 2
Medni dan – 3
Medni dan – 41
Medni dan – 5
Medni dan – 6
Medni dan – 7
Medni dan – 8
Medni dan – 9
previous arrow
next arrow