U posjetu Dječjem vrtiću Lepoglava

14.12.2022. posjetili smo Dječji vrtić Lepoglava i proveli nezaboravan sat vremena družeći se sa djecom i pričajući o pčelama i medu.

U vrijeme hladnih zimskih mjeseci pčelarima nedostaje užurbanost i živost njihovih košnica. Na trenutak smo to nadomjestili u Dječjem vrtiću u Lepoglavi gdje je bilo podjednako živo i glasno kao i u pravima pčelinjim košnicama.

Djeca su se vrlo rado uključila u priču o pčelama i pokazala veliko znanja i pčelama i medu. Rezultat je to njihovog susretanja s pčelama u prirodi i okolišu, te zahvaljujući njihovim tetama koje ih od malena uče suživotu s prirodom i važnosti svih živih bića za opstanak.

Tom prilikom sva su djeca imala prilike probati više vrsta meda čime su bili oduševljeni. Također su se susreli s nekim alatima i opremom koja se koristi u pčelarstvu, te imali priliku isprobati istu. Na kraju je doniran domaći med za potrebe vrtićke kuhinje.

Na kraju su nas djeca ugodno iznenadila poklonivši nam svoje radove koje su u suradnji sa svojim tetama izradili na temu pčela.

Zahvaljujemo se Gradu Lepoglavi i gradonačelniku Marijanu Škvariću na podršci projektu, ravnateljici Valentini Ribić i osoblju vrtića na srdačnom prijemu i ugodnom druženju. Veslimo se i budućim suradnjama.

Slika 1
Slika 3
Slika 2
Slika 4
Slika 6
Slika 7
Slika 5
Slika 8
previous arrow
next arrow