Godišnja skupština

05.03.2023. u Restoranu Ivančica u Lepoglavi održana je redovna skupština Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje.

Skupštinu je otvorio i pozdravio sve goste i pčelare Danijel Godinić, predsjednik udruge. Nakon izbora radnog predsjedništva i utvrđivanja kvoruma, predsjednik udruge podnio je članovima izvještaj o rad udruge za 2022. godinu, te financijski izvještaj za 2022. godinu. Nakon otvorenja i zaključenja rasprave, izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2022. godinu jednoglasno je usvojen. Izvještaj o radu nadzornog odbora podnio je Mladen Kušenić, predsjednik nadzornog odbora. Nakon pregledavanja svih poslovnih knjiga udruge, nadzorni odbor nije pronašao nikakve nepravilnosti i zaključuje da je rad udruge u skladu sa svim propisima i aktima udruge.

Plan rada za 2023. ponovo je predstavio predsjednik udruge Danijel Godinić. Nakon predstavljanja plana rada udruge otvorena je rasprava. Prijedlog gospodina Cikača odnosio se na malo jače obilježavanje 10. godišnjice osnivanja Udruge. Gospodin Pavlović je predložio da se blagajnicu prigodno nagradi za njezin rad jer ga ona obavlja volonterski, a gospodin Car je pčelarima predstavio problem s nedostatkom prostora jer je prostor koji je udruga koristila porušen i ne njegovom mjestu se gradi novi objekt. Plan rada sa predloženim dopunama jednoglasno je usvojen.

U zadnjem dijelu skupštine svim sudionicima obratili su se prisutni gosti. Prvi je sve pozdravio Damir Poljak, načelnik općine Bednja koji je pčelarima čestitao na svim ostvarenim ciljevima i postignutim priznanjima za njegov med. Izjava da općina uskoro ulazi u posjed jednog prostora koji će ustupiti Udruzi na raspolaganje za rad, izazvala je posebno oduševljenje pčelara. Mario Klapša, načelnik općine Maruševec pohvalio je aktivnosti udruge na području općine i obećao i dalje podršku u radu udruge. S lijepim riječima udruzi se obratio i Ljudvek Cikač, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata. Istaknuo je dobru suradnju koja ne čudi s obzirom da je puno članova jedne udruge ujedno i članovi druge udruge. Najavio je otvaranje memorijalnog centra u Ivancu i pozvao sve na daljnju suradnju. Skupštinare je pozdravio i Dragutin Vedak, član Odbora Hrvatskog pčelarskog saveza i pozvao na daljnji kvalitetan rad.

Miljenko Jarnjak, direktor Veterinarske stanice Ivanec pčelarima je zahvalio na suradnji i posebno se osvrnuo na trenutno stanje s pčelinjim bolestima na našem području. Pozvao je sve pčelare da i dalje surađuju po pitanju suzbijanja najopasnije pčelinje bolesti, američke gnjiloće, prijavljujući bolest ili sumnju na bolest. Samo tako je moguće pravovremeno poduzeti sve potrebne akcije prije nego se ista proširi i napravi veće štete. Također je naglasio da su sve te aktivnosti za pčelare besplatne.

Nadalje se gostima obratio Martin Gašparević, predstavnik pčelara s područja Varaždinske županije u Odboru Hrvatskog pčelarskog saveza. Upoznao je prisutne sa nekim prijedlozima o kojima se trenutno raspravlja u HPS-u i stavovima koje on u ime pčelara zastupa.

Na kraju je izuzetno lijepo bilo čuti pozdravne riječi predstavnika prijateljskih pčelarskih udruga iz Novog Marofa, Ludbrega, Varaždin Brega, Varaždina i pčelarske udruge iz Jesenja s kojima se njeguje dobra suradnja. Naročito su istaknuli dobar rad udruge koji mlađim udrugama služio kao pozitivan primjer. Najbolja ocjena rada udruge i pozitivne energije u udruzi došla je također od dragih kolega koji su istaknuli da se vrlo rado odazivaju na pozive udruge i da se uvijek najljepše i najopuštenije osjećaju kao gosti PU Čmalico.

Nakon radnog dijela skupštine, pčelari su se zadržali s gostima u ugodnom druženju uz prigodni domjenak.

DSC_0330
DSC_0332
DSC_0333
DSC_0334
DSC_0336
DSC_0337
DSC_0341
DSC_0340
DSC_0342
DSC_0344
DSC_0345
DSC_0348
DSC_0349
DSC_0351
DSC_0355
DSC_0358
DSC_0360
DSC_0363
DSC_0365
DSC_0366
DSC_0369
DSC_0371
DSC_0372
DSC_0374
previous arrow
next arrow