Ponovo donacija školi – ovaj puta u Ivancu

Povodom dana Planeta Zemlje članovi Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje u suradnji sa Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanec posjetili su Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca.

Nakon akcije čišćenja okoliša škole, djeca su u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje pokazala u interaktivnoj radionici svoje znanje o pčelama i pčelinjim proizvodima, te važnosti pčela za dobrobit okoliša i biološku raznolikost. Posebno zadovoljstvo bilo je čuti koliko su djeca osviještena o zaštiti okoliša i načinima na koje je moguće pridonijeti zaštiti okoliša. Čisti okoliš je preduvjet za život oprašivača, a samim time i za kvalitetan život čovjeka. Veliki broj najviših priznanja za kvalitetu meda, koju su na renomiranim natjecanjima osvojili članovi PU Čmalico, dokaz je da je naš okoliš još uvijek očuvan i čist. Zajednički interes svih nas je da takav i ostane.

Djeca su mogla isprobati različite medove koje proizvode članovi PU Čmalico, kao i upoznati se s dugim pčelinjim proizvodima i opremom koja se koristi u radu sa pčelama. Dobro raspoloženje i dječji smjeh najbolji su dokaz koliko je druženje s pčelarima bilo uspješno.

Na kraju su pčelari PU Čmalico donirali školsku kuhinju sa preko 45 kg raznovrsnog domaćeg meda koji će se koristiti za potrebe školske kuhinje. Med su donirali Marijan Vusić iz Vuglovca, Kristijan Kolarić iz Prigorca, Željko Mavrek iz Ivanca, Zvonko Galić iz Žarovnice, Mavro Ferek iz Rinkovca i Milan Vukovski iz Bednje.

Ravnatelj škole zahvalio je pčelarima na donaciji i pohvalio rad udruge, te njihov angažman u radu s najmlađima. Iskazana je obostrana želja za daljnjom suradnjom i nada da se će ista nastaviti u budućnosti.

DSC_0377
DSC_0381
DSC_0679
DSC_0392
DSC_0396
DSC_0382
DSC_0387
DSC_0389
DSC_0395
previous arrow
next arrow