Općina Bednja pomaže pčelarima

Dana 20.01.2021. načelnik Općine Bednja Damir Poljak podijelio je pčelarima Pčelarske udruge Čmalico koji imaju pčelinjake na području općine Bednja hvale vrijednu pomoć.

Zbog protekle loše pčelarske godine uzrokovane vrlo lošim klimatskim uvjetima, kada je većina pčelara zabilježila vrlo slabe ili nikakve prinose, društva su u zimu često ušla sa minimalnim zalihama hrane. Da bi što lakše preživjele, te da bi se potaknuo što bolji proljetni razvoj Općina Bednja je pčelarima donirala više od 3 kg šećera po pčelinjoj zajednici. Donirani šećer pčelari će iskoristiti za izradu pogača i šećernog sirupa za prihranu pčelinjih zajednica.

Na taj način Općina Bednja sa načelnikom Poljakom pokazuje po tko zna koji put izuzetno visoku razinu razumijevanja za probleme svojih pčelara te želju za očuvanjem ove proizvodnje i doprinosu biološkoj raznolikosti.

Pčelari su iskazali zahvalnost i obećali da će nastaviti ulagati svo svoj znanje i vještinu kako bi održali visoku razinu proizvodnje i vrhunsku kvalitetu proizvoda kao i do sada.