I Grad Lepoglava pomaže pčelarima

23.01.2021 Grad Lepoglava na čelu sa Gradonačelnikom Marijanom Škvarićem i Predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Dukarićem podijelio je pčelarima Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje koji imaju pčelinjake na području Grada 800 komada šećerno-mednih pogača za zimsku prihranu pčela – po jednu pogaču po pčelinjem društvu.

Na taj način Grad pokazuje koliko mu je stalo do doborobiti njegovih građana kroz poticanje gospodarske djelatnosti udruge i biološke raznolikosti koja se na ta način održava. Gradonačelnik je napomenuo da je ovo samo nastavak dobre suradnje s Udrugom koju su podupirali kroz nabavku šećera za prihranu, nabavku lijekova protiv varoe, nabavku dviju digitalnih vaga i suradnju u projektu mednog doručka za svu osnovnoškolsku djecu s područja Grada.

Tajnik Udruge Milan Vukovski zahvalio je Gradonačelniku i Predsjedniku Gradskog vijeća na uručenoj pomoći, te izrazio nadu da će ova pomoć biti od velike važnosti da ljudi ne izgube nadu te se nastave baviti pčelarstvom u ovim sve lošijim klimatskim uvjetima za bavljenje tom vrstom proizvodnje.

Stvar koja sve posebno veseli je činjenica da su pogače nabavljene od proizvođača pogača s područja Sisačko-Moslavačke županije pogođenog potresom te se na i na taj način pomaže ljudima sa stradalih područja.